РИБ’ЯЧИЙ ЖИР. 5 ПРИВОДІВ ДЛЯ ЙОГО СПОЖИВАННЯ

247649
[uptolike]



Риб’ячий жир має потужні протизапальні властивості, що є основною причиною його здатності зменшувати жирові відкладення. Як вже зазначалося у параграфі № 1, люди, які прийняли 4 р/день риб’ячого жиру, в кінці дослідження значно знизили відсоток жиру.

У будь-якому випадку, якщо кількість жирових клітин необґрунтовано підвищений, то це викликає запальні процеси і втрату сухий м’язової маси внаслідок її деградації.

Риб’ячий жир, як виявляється, знижує не тільки хронічні запалення, але може зменшити гострі запальні реакції на інтенсивні тренування. Під час проведеного нещодавно дослідження юні спортсмени брали по 3 г риб’ячого жиру протягом 7 днів, а потім виконували дуже інтенсивні ексцентричні вправи до відмови.

Результати показали, що, порівняно з плацебо-групою, група, яка брала риб’ячий жир, мала значно менше запальних біомаркерів, меншу набряклість м’язів та менш неприємні відчуття від тренувальних навантажень. Дослідники припускають, що риб’ячий жир сприяв виведенню відходів, що утворюються у відповідь на метаболізм енергії під час тренування, а це підвищує анаболічні здатність організму.

Все вищесказане говорить про те, що споживання оптимального відсотка жирів у вигляді риб’ячого жиру покращує протизапальні можливості організму за рахунок:

a) швидкості детоксикації відходів
б) поліпшення здоров’я на клітинному рівні і оптимізації побудови м’язів
в) зменшення кількості гормонів, які викликають запалення
г) зниження зайвої ваги і поліпшення самопочуття

№ 4: Споживайте рибу – і у вас підвищиться чутливість до інсуліну і метаболізм прискориться

Не забувайте, що риб’ячий жир підвищує чутливість до інсуліну, тому що він включається в стільникового ліпідний що покращує зв’язування клітинних рецепторів з інсуліном. І після того, як інсулін зв’язується, його метою стає переклад глюкози з їжі в м’язи, де вона зберігатиметься і, в разі необхідності, використовуватися в якості енергії. Якщо інсулін зв’язується погано, то підвищується рівень кортизолу, викликаючи запалення; результатом цього може стати ожиріння.

Інсулін також відіграє певну роль у будівництві м’язової тканини, тому його називають анаболічним гормоном. Гарною новиною для нас є те, що при споживанні риб’ячого жиру й обмеження споживання вуглеводів, інсулін покращує процес нарощування м’язової маси та сприяє завантаженні в м’язи таких поживних речовин, як креатин та карнітин, які необхідні для підвищення фізичної працездатності і спалювання жиру.

Приклад впливу риб’ячого жиру на чутливість до інсуліну і композицію тіла розглядався у недавньому дослідженні, проведеному з жінками, що страждають від цукрового діабету 2 типу. Вони брали або 1,5 або 2,5 грама риб’ячого жиру в день. Після 30 днів експерименту обидві групи знизили відсоток жиру і зменшили обсяг своїх талій, значно підвищивши чутливість до інсуліну. Цікаво те, що в групі з низькою дозою риб’ячого жиру спостерігалося найбільше зниження кількості жиру на животі і поліпшення чутливості до інсуліну, що показує індивідуальність реакції на споживання Омега-3 жирів.

№ 5: Для оптимізації композиції тіла необхідно правильно поєднувати різні жири
Сподіваюся, ви погодитеся з тим, що риб’ячий жир допомагає нарощувати м’язову масу і спалювати жир.

Дослідження проводилися лише з відносно невеликою дозою (до 4 г на день) риб’ячого жиру, проте в окремих звітах йдеться про найкращої втрати жиру при підвищенні цієї дози в діапазоні від 1 до 1,5 грамів на відсоток ваги ваших жирових відкладень. Наприклад, якщо вміст жиру у вашому організмі дорівнює 20 відсоткам, то ви повинні приймати по 20-30 г, риб’ячого жиру щодня, отримуючи велику частину жирів з риб’ячого жиру; і це логічно, оскільки Омега-3 жири – найбільш корисні для здоров’я.

Скажімо, якщо загальне споживання жирів у вас становить 60 грамів в день, то має сенс від 20 до 30 грамів приймати його у вигляді риб’ячого жиру, а інші жири – з екологічно чистих м’ясних і рибних продуктів. Це дуже важливо, якщо ви хочете знизити протизапальні процеси в організмі і поліпшити побудова м’язів з одночасним зниженням відсотку жиру. Ось що у зв’язку з цим необхідно знати:

• Більшість ваших Омега-3 жирних кислот необхідно отримувати з риб’ячого жиру.
• Омега-6 жирів повинні бути рослинного походження, а не з морепродуктів. Це буде оливкова олія, горіхи, авокадо і тому подібні продукти. «Західна дієта» ДУЖЕ насичена Омега-6 жирами внаслідок надмірної кількості рафінованих рослинних олій. В ідеалі необхідно збалансоване споживання жирних кислот Омега-6 до Омега-3, а рафіновані рослинні масла краще повністю виключити.
• Споживання рафінованих рослинних олій у великих кількостях може викликати запалення. Причина криється в тому, що організм використовує одні й ті ж ферменти для перетворення Омега-3 і Омега-6 жирів в таку форму, в якій вони можуть бути ним засвоєні. Якщо ви їсте занадто багато Омега-6 жирів (дослідження показують, що середня «Західна дієта» має співвідношення Омега-6 до Омега-3 жирів 16:1), то для перетворення Омега-3 жирних кислот у вашому організмі не буде вистачати ферментів.
• Дослідники вважають, що значне скорочення споживання Омега-6 жирів зменшить потребу в жирних кислотах Омега-3.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *