10 міфів про вегетаріанство

10-mifov-o-vegetarianstve
[uptolike]



Коли справа доходить до вегетаріанської їжі, міфів предостатньо. І якщо ви хоч раз думали, що зможете схуднути, тільки відмовившись від стейка, то, ймовірно, і вам довелося стати їх жертвою. У цій статті ми розкриємо правду про 10 вегетаріанських міфах.

Міф 1: ви не можете отримати достатню кількість білка з рослин

У м’ясних продуктів немає монополії на протеїн. В реальності майже будь-який продукт (виключаючи алкоголь і цукор) містить хоч невелику його частку. Півчашки бобів навіть має приблизно таку ж кількість білка, як одна унція м’яса. Щоб отримати всі незамінні амінокислоти, зосередьтеся на їжі з багатих білком рослин, у тому числі з сочевиці, бобів, горіхів, насіннячок, і молока (мигдальне підходить, якщо ви відмовляєтеся і від молочних продуктів). Бонус: вегетаріанські дієти, як правило, містять більш високі рівні клітковини, магнію, калію, фолієвої кислоти, каротиноїдів, флавоноїдів і вітамінів С і Е, ніж дієти всеїдних схуднувших.

10 мифов о вегетарианстве

 

Міф 2: ви не зможете тренуватися


Якщо спортсмени вегетаріанці, які змогли відмовитися від м’яса і залишитися на вершині своєї слави. Про них стаття тут http://www.vitamarg.com/health/vega/878-sportsmeni-vegetarianci. Ви теж можете продовжувати тренування, харчуючись рослинною їжею. Вегетаріанська дієта настільки ж добре поставляє енергію, як м’ясні дієтичні продукти, якщо ви будете уважно підбирати альтернативні джерела певних поживних речовин, які частіше зустрічаються в продуктах тваринного походження (наприклад, білка і вітаміну В12).Миф 3: Втрата ваги гарантована
Не всі вегетаріанці стрункі і, якщо на те пішло, здорові. Вегетаріанці, які відкидають м’ясо, але продовжують їсти сильно оброблені продукти, не дістають переваг від рослинної дієти. Тому, коли ви виключаєте з меню м’ясо, переконайтеся, що рослини (не перероблені) займають головне місце.
10 мифов о вегетарианстве

Міф 4: пісні дієти не протипоказані вагітним жінкам

Хоча вагітність — не найкращий час, щоб експериментувати з вашим планом харчування, жінка після здорової рослинної дієти має менше шансів набрати зайві кілограми під час виношування дитини, зменшуючи небезпеку розвитку гестаційного діабету і високого кров’яного тиску. Однак вагітні жінки все ж повинні поправлятися. При збільшеному апетиті їм рекомендується їсти більше горіхів, горіхових масел, сухофруктів, соєвих бобів, квасолі і круп.

Міф 5: вегетаріанська їжа — це дорого

Звичайно, якщо порівняти цінники, то виходить, що м’ясо — це один з найдорожчих продуктів, які можна купити за гроші. Приготування вегетаріанської їжі, за великим рахунком, обходиться дешевше. Якщо свіжі продукти здаються дорогими, можна подумати про покупку заморожених.

10 мифов о вегетарианстве

Міф 6: вегетаріанство — це «все або нічого»

Багато хто вважає, що перейшовши на вегетаріанство, вони відмовляться від усього, що так люблять. Однак, є різні види вегетаріанства, деякі вживають рибу, але не їдять м’яса, є ті, хто упортебляют молочні продукти і яйця і т. д. Не обов’язково радикально змінювати свій раціон, можна підібрати найбільш оптимальний для вас варіант, поки звичка вживати продукти тваринного походження не відпаде сама собою. Їжа це теж звичка і виробити нові звички можна приблизно за місяць, якщо є справжнє бажання і мета.

Міф 7: ви завжди будете голодні

Якщо ви голодні без м’яса, то ви щось робите неправильно, а саме, не отримуєте достатньо волокон, жирів або білка. Волокна, не перетравлювані частини рослин, буквально тримають ваш кишечник повним і нормалізують рівень цукру в крові, щоб зменшити апетит, у той час як жир і білок є енергетично багатими і повільно перетравлюються. Так що, якщо у вас в животі бурчить, захопіть з собою жменю горіхів. Вони наповнені волокнами, білком і здоровими жирами. Рослинні продукти, що містять залізо, нужо вживати разом з продуктами, багатими на вітамін С (наприклад з лимонним соком, петрушкою, кропом або овочами, багатими на вітамін С), так залізо засвоюється найкращим чином.

Міф 8: у вас буде анемія

Ще один поширений міф, що вегетаріанцям не вистачає заліза і у них може розвинутися залізодефіцитна анемія (недокрів’я). Крім м’яса (печінки), молочних продуктів і яєць, залізо міститься в рослинних продуктах: апельсинах, арахісі і волоських горіхах, баклажанах, бананах, ізюмі, інжирі, кабачках, капусті, крупах, бобових і багатьох інших продуктах.

Міф 9: ви будете мати менше енергії

Більшість людей, особливо якщо вони відмовилися від оброблених харчових продуктів, насправді мають більше енергії після переходу на вегетаріанську дієту. Якщо ваш енергетичний рівень знизився, ви, ймовірно, не отримуєте достатньо вітаміну В12 або заліза. Цими поживними речовинами багаті м’ясні страви. Але вони також містяться в молочних продуктах та яйцях, також багато неживотных продуктів, збагачених В12 (морська капуста, спіруліна та хлорелла). Щоб отримати максимальний ефект від багатих залізом продуктів, таких як нут, шпинат, сочевиця, боби, горіхи кеш’ю, їжте їх разом з вітаміном с — апельсинами, помідорами і брокколі. Ця речовина допомагає організму засвоїти більше заліза.

10 мифов о вегетарианстве

Міф 10: ваш стіл буде нудним

«Без м’яса» зовсім не означає «не цікаво«. Після того як ви вирве з-під стереотипу «я буду тільки салат» і почнете експериментувати з приготуванням нових страв, ви посліді, що вегетаріанських рецептів може бути скільки завгодно, причому не повторюються. Якщо ваше меню стало убогим, рекомендується відвідати вегетаріанський кулінарний майстерклас. Більшість кулінарних шкіл пропонують спеціальні «безмясные» сесії, які вчать навичкам, в тому числі: як приготувати тофу і перші страви без м’яса, а також як працювати з бобовими.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *