9 причин, чому японки не товстіють
За статистикою, японці мають більшу тривалість життя порівняно з жителями інших країн. Середній показник життя японців становить майже 87 років. Крім того, японки визнані самими стрункими жінками у світі.
Чому японські жінки рідко бувають товстими? На це є 10 причин.
Причина № 1
Першою і основною причиною є харчування. У приготуванні страв японки використовують рибу, морські водорості, соя, рис, фрукти і зелений чай. В їх раціоні практично відсутня висококалорійна і шкідлива їжа.
Причина № 2
Традиційно раціон японців становить смажена риба, миска рису, варені овочі, місо—суп і зелений чай у великих кількостях. В якості десерту покладаються нарізані фрукти.
Щоденне споживання риби насичує організм омега—3 жирними кислотами, корисними для здоров’я і молодості шкіри.
Поряд з морепродуктів японці активно вживають в їжу велику кількість брокколі, кочанної капусти, капусти кале, кольоровий і брюссельської капусти.
Причина № 3
Японці споживають в їжу тільки свіжі продукти. Деякі продукти мають термін придатності не в днях, а в годинах.
Причина № 4
Японська культура передбачає споживання їжі невеликими порціями. Прийом їжі – це якийсь «сакральний ритуал», під час якого необхідно не поспішаючи, ретельно пережовувати кожен шматочок їжі.
Посуд для трапези має дуже маленький розмір і нагадує десертні тарілки.
Крім того, у японців існують свої вимоги до подачі страв:
— Страви повинні бути свіжими.
— Їжа прикрашається лише злегка.
— Страви готуються так, щоб підкреслити їх природну красу.
— Їжа не повинна змішуватися в тарілці, на кожне блюдо повинна бути своя посуд.
— Страви ніколи не подаються великими порціями.
— Тарілка не повинна бути повністю наповнена їжею.
Причина № 5
Практично всі страви в Японії є легкозасвоюваними завдяки методу приготування. Японці готують їжу на грилі, на пару, в сотейнику або смажать різкими рухами на спеціальній сковорідці з опуклим дном.
Для приготування страв кухарі використовують корисні рослинні масла і легкі бульйони з сезонних овочів. Ніякого дискомфорту і тяжкості в шлунку після прийому таких страв не буває. А головне — ніякого переїдання!
Причина № 6
Рис у японців – це «хліб», який подається з кожним прийомом їжі. В їжу використовується рис, зварений за спеціальною технологією. Це перевага японців, яке дозволяє їм не набирати вагу.
У Західних країнах навпаки – щоденне споживання борошняних продуктів (хліб, булочки і т. д.) провокують ожиріння.
Причина № 7
Японці вважають сніданок священним ритуалом і ніколи його не пропускають. За обсягом їжі сніданок в Японії є самим рясним.
Сніданок передбачає споживання яєчного омлету, шматки риби, вареного рису, місо—супу, тофу з зеленим цибулею, водорості з зеленим цибулею, зелений чай та інші страви.
Причина № 8
Солодощі в Японії на десерт практично не подаються. Це буває у рідких випадках та дуже маленькими порціями.
Причина № 9
У порівнянні з європейцями, які виснажують себе дієтами, японці прагнуть урізноманітнити свої страви. Але останнім часом з—за появи фаст—фуду японська молодь теж страждає ожирінням.
10 пункт приберіть.