9 причин, чому японки не товстіють

За статистикою, японці мають більшу тривалість життя порівняно з жителями інших країн. Середній показник життя японців становить майже 87 років. Крім того, японки визнані самими стрункими жінками у світі.
Чому японські жінки рідко бувають товстими? На це є 10 причин.

Причина1

Першою і основною причиною є харчування. У приготуванні страв японки використовують рибу, морські водорості, соя, рис, фрукти і зелений чай. В їх раціоні практично відсутня висококалорійна і шкідлива їжа.

133fc507635aa54b63fa9c3902d78038


Причина2


Традиційно раціон японців становить смажена риба, миска рису, варені овочі, місосуп і зелений чай у великих кількостях. В якості десерту покладаються нарізані фрукти.

Щоденне споживання риби насичує організм омега3 жирними кислотами, корисними для здоров’я і молодості шкіри.

Поряд з морепродуктів японці активно вживають в їжу велику кількість брокколі, кочанної капусти, капусти кале, кольоровий і брюссельської капусти.

 

Причина3

Японці споживають в їжу тільки свіжі продукти. Деякі продукти мають термін придатності не в днях, а в годинах.

f41696ab8a98a2aad5006b6d8973cd35


Причина № 4


Японська культура передбачає споживання їжі невеликими порціями. Прийом їжі – це якийсь «сакральний ритуал», під час якого необхідно не поспішаючи, ретельно пережовувати кожен шматочок їжі.

Посуд для трапези має дуже маленький розмір і нагадує десертні тарілки.

Крім того, у японців існують свої вимоги до подачі страв:

— Страви повинні бути свіжими.
— Їжа прикрашається лише злегка.
— Страви готуються так, щоб підкреслити їх природну красу.
— Їжа не повинна змішуватися в тарілці, на кожне блюдо повинна бути своя посуд.
— Страви ніколи не подаються великими порціями.
— Тарілка не повинна бути повністю наповнена їжею.

 

Причина5

Практично всі страви в Японії є легкозасвоюваними завдяки методу приготування. Японці готують їжу на грилі, на пару, в сотейнику або смажать різкими рухами на спеціальній сковорідці з опуклим дном.

Для приготування страв кухарі використовують корисні рослинні масла і легкі бульйони з сезонних овочів. Ніякого дискомфорту і тяжкості в шлунку після прийому таких страв не буває. А головненіякого переїдання!


Причина6


Рис у японцівце «хліб», який подається з кожним прийомом їжі. В їжу використовується рис, зварений за спеціальною технологією. Це перевага японців, яке дозволяє їм не набирати вагу.

У Західних країнах навпакищоденне споживання борошняних продуктів (хліб, булочки і т. д.) провокують ожиріння.

Причина7

Японці вважають сніданок священним ритуалом і ніколи його не пропускають. За обсягом їжі сніданок в Японії є самим рясним.

Сніданок передбачає споживання яєчного омлету, шматки риби, вареного рису, місосупу, тофу з зеленим цибулею, водорості з зеленим цибулею, зелений чай та інші страви.

 

Причина № 8

Солодощі в Японії на десерт практично не подаються. Це буває у рідких випадках та дуже маленькими порціями.

Причина № 9


У порівнянні з європейцями, які виснажують себе дієтами, японці прагнуть урізноманітнити свої страви. Але останнім часом зза появи фастфуду японська молодь теж страждає ожирінням.

 

One Response to 9 причин, чому японки не товстіють

  1. olpkol:

    10 пункт приберіть.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *