Несподіванка. НАДМІРНЕ ВЖИВАННЯ МОЛОКА РОБИТЬ КІСТКИ КРИХКИМИ

lh5.googleusercontent.com--u9VEL7iXRwI-U4cccGYKbII-AAAAAAABSQo-xOrJEwucHw4-mil
[uptolike]



Вживання молока у великій кількості може призвести до негативних наслідків для здоров’я людини. Раціон, надмірно багатий молочними продуктами, збільшує ризик переломів кісток, стверджують шведські вчені.
Фахівці провели масштабне дослідження за участю понад 45 тис. чоловіків і 60 тис. жінок. Протягом двадцяти років контролювався щоденний раціон добровольців. Зокрема, медиків цікавило кількість споживання молока, сиру, йогуртів та інших кисломолочних продуктів.

Виявилося, що ті учасники, які щодня пили не менше трьох склянок молока, набагато частіше піддавалися переломів кісток, ніж інші кандидати. Так, у любителів кисломолочних продуктів ризик перелому тазостегнової кістки вище на 50 відсотків, ніж у тих, хто пив молоко помірно.

Як пояснюють експерти, в молокопродуктах міститься лактоза – природний цукор, який прискорює процес старіння організму, що призводить до часткового або повного порушення цілісності кістки при великому навантаженні.

У той час як натуральні ферментовані продукти, виготовлені з допомогою квашення або бродіння, навпаки, сприяють зниженню ризику переломів.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *