Порадуйте себе та близьких: фантастичне м’ясо на шашлики за півгодини: три способи

22
[uptolike]



Напередодні Великодня і травневих свят необхідно запастися кращими рецептами для того, щоб вони пройшли смачно і весело.

Ми пропонуємо три варіанти приготування шашликів:

1. На 2 кг м’яса беремо один великий ківі або два маленьких. Стиглі розминаємо руками і перемішуємо з м’ясом, а тверді ківі ріжемо на дрібні шматочки і теж перемішуємо з м’ясом. Спеції та цибуля — як зазвичай любите. М’ясо завжди ставало м’яким всього за півгодини !!!

2. Гранат 2 шт. (Бажано не гранатовий сік, а саме цілий гранат) або склянку соку, 2/3 склянки сухого червоного вина (приблизно 150 мг), цибуля (за смаком, бажано багато) — це приблизно на 4 кг м’яса. Відразу сіль не додаємо, тому м’ясо сік дасть, а треба цей сік зберегти. Залишаємо годин на 10-12 (я залишала на ніч, але якщо м’ясо простоїть довше — нічого страшного), приблизно години за 1,5 до того як будете смажити — додаєте сіль, перемішуєте.

Є один секрет — коли починаєш смажити мяско, спочатку його на шампурі (або на сітці) потрібно «запечатати» вогнем. Тобто на відкритому вогні трохи потримати, буквально кілька секунд. М’ясо моментально покривається скоринкою, і сік залишається всередині. А потім вже робити шашлик як зазвичай …

3. Залийте м’ясо сильно газованою мінеральною водою і поставте під гніт на 2 години, потім злийте залишки мінералки, додайте спеції (за смаком) і перемішайте з майонезом або сметаною, кому що подобається. Залиште хвилин на 10-15 і смажте. Будь-яке жорстке м’ясо буде м’яким.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *