Швидко і смачно: Як приготувати розсипчастий рис в сковороді

56f0321fe9f3f_1369171297_dscn5985
[uptolike]



Рис можна використовувати як доповнення до будь-якої страви: салату, тефтелі, голубців. Як гарнір рис так само буде хорошим варіантом, особливо якщо правильно його приготувати.

Якщо ви хочете приготувати смачний, розсипчастий рис, вам потрібно промити його 3-4 рази, поки не піде каламутна вода. Чим більше промиєте, тим більше шанс того, що рис буде розсипчастим, радить 24Svit.

Потім потрібно підсмажити рис на сковороді без масла, поки не випарується вода. У сковороду додати трохи вершкового масла, продовжуючи смажити рис до золотистого кольору. Посолити і поперчити за смаком, перемішуючи. Потім слід додати у сковороду води 2:1 з рисом і накрити кришкою. Тушкувати протягом 10-15 хвилин, поки не випарується вся вода.

Такий рецепт для рису можна використовувати як гарнір.

Якщо у Вас є бажання якось урізноманітнити рис, можна додати туди злегка обсмажені з цибулею і морквою гриби. Можна зробити просто овочеву зажарку для рису – використовуйте цибулю, моркву, корінь селери, брюссельську капусту, зелений горошок.

Буде дуже смачно, якщо перед подачею на стіл рис полити соєвим соусом.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *