Це важливо: які продукти потрібно виключити з раціону — від чого організм старіє

Правильно харчуватися при сучасному ритмі життя вдається не всім. Але, хоча б уникати їжі, яка завдає непоправної шкоди організму, під силу кожному.

Здоров’я. Оглядач попросмл дієтолога МОЗ України Тетяну фіалковий назвати продукти, які є головними ворогами здоров’я і прискорюють процес старіння.

1. Цукор.

Рафінований, позбавлений харчової цінності продукт. Несе в собі порожні калорії, які дратують такий ніжний і чутливий орган, як підшлункову залозу. Порушується тонкий гормональний механізм інсуліну і передчасно зношує тканину залози. Виснажена підшлункова, через постійні стрибків глюкози в крові, невблаганно вкорочує наше життя, а також, знижує її якість (ожиріння, діабет, гіпертонічна хвороба та ін.). Цукор є улюбленим харчовим субстратом для поширеного винуватця харчових дисбиозов — грибів роду Candida. Вживаючи цукор, ви даєте корм патогенних мікроорганізмів і найпростішим, тому не дивуйтеся наявності таких сюрпризів, як метеоризму, гіповітамінозів, порушення стільця, молочниці і запальним висипань на шкірі обличчя.

2. Термофільні дріжджі.

Пригадується чудовий досвід французького вченого Етьєна Вольфа. Він протягом 37 місяців культивував злоякісну пухлину шлунка в пробірці з розчином, в якому знаходився екстракт ферментуючих дріжджів. В цей же час протягом 16 місяців культивувалася в таких же умовах, поза зв’язком з живою тканиною, пухлина кишечника. В результаті експерименту з’ясувалося, що в такому розчині розмір пухлини подвоювався і потроювався протягом одного тижня. Але як тільки з розчину віддалявся екстракт, пухлина гинула. Так, було зроблено відкриття, що в екстракті дріжджів міститься речовина, стимулююча ріст онкологічних захворювань.

Термофільні дріжджі настільки реактивні і живучі, що при 3-4 кратному використанні їх активність тільки зростає. Відомо, що при випічці хліба дріжджі не знищуються, а зберігаються в капсулах з клейковини. Потрапляючи в організм, вони починають свою руйнівну діяльність. Зараз вже добре відомо фахівцям, що при розмноженні дріжджів формуються аскоспори, які, опиняючись в нашому травному тракті, а потім, потрапляючи в кровоносне русло, руйнують мембрани клітин, сприяючи онкології.

Дріжджові компоненти, попадаюшіе в їжу, провокують вироблення в організмі додаткового етанолу. Розвивається ацидоз, якому сприяє виділяється при спиртовому бродінні оцтовий альдегід і оцтова кислота, що є кінцевим продуктом перетворення спирту. При системному вживанні дріжджовий продукції, організм перебуває в важко компенсованій стадії ацидозу, а значить — швидко старіє.

3. Кава.

Продукт з вираженою стимулюючою дією на нервову систему.Назву лише один вкрай негативний ефект від регулярного споживання кави: порушення циркадних ритмів організму, зниження якості сну і вироблення епіфізом (ендокринний орган в головному мозку) гормону молодості. Чим більше кави протягом дня, тим менше «молодильного» гормону під час сну.

4. Спиртне.

Будь-яке його кількість неминуче порушує роботу печінки, що заважає процесам детоксикації в організмі. В результаті, недоочищеними від токсинів кров гірше переносить кисень в тканини, клітини організму відчувають «кисневе голодування», в’яне і втрачає еластичність шкіра обличчя.

5. Випічка.

На основі борошна вищого сорту і маргарину. Вибілена рафінована борошно, яка не містить клітковину і штучно створений жир не мають можливості перетравитися в організмі і засвоїтися, тому до штучних неприродним продуктам природа не передбачила ферменти їх перетворюють. Всі рафіновані і синтетичні компоненти в їжі не можуть елімінуватися з організму і неминуче складуються в підшкірно-жирової клітковини (целюліт), жовчних протоках печінки (жировий гепатоз). «Організм-склад» характерний порушеннями еластичності судин, блідістю і оддутловатостью особи, пігментацією шкіри і всілякими алергічними проявами. Подібна «консервація» суттєво старить організм!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *