Вчені: гарячий чай може спровокувати рак

563d1159a4e2c_rabstol_net_tea_42
[uptolike]



До несподіваного висновку прийшли іранські учені. Як з’ясувалося, вживання гарячого чаю може спровокувати онкологічні захворювання.

Про це повідомляє Joinfo.ua з посиланням на дослідження, розміщене в спеціалізованому британському медичному виданні British Medical Journal.

Медики стверджують, що чай, температура якого 70 °С і вище, підвищує ризик виникнення раку стравоходу. При цьому додавання в гарячий чай молока, яке дещо знижує його температуру, зменшує ризик ушкодження стравоходу.

Вчені зазначають, що щорічно в світі від раку стравоходу йдуть з життя понад півмільйона осіб. Традиційно вважалося, що головними причинами виникнення раку стравоходу є зловживання алкоголем, а також куріння.

Однак, вчених насторожив той факт, що в провінції Голестан на півночі Ірану зафіксовано один з найвищих рівнів захворювання раком стравоходу, але жителі цієї місцевості практично не курять і не вживають алкоголю, зате п’ють дуже багато чаю. Фахівці з’ясували, що в порівнянні з чаєм температурою 65°С, вживання більш гарячого напою призводить до двократного збільшення ризику виникнення раку стравоходу, у той час як дуже гарячий чай (від 70°С) збільшує цей ризик у вісім разів.

Раніше ми давали рецепти осінніх сумішей для зміцнення імунітету.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *