Як засолити червону рибу в домашніх умовах? Покроковий фоторецепт.

content_fotolia_51171743_subscription_xl_-_sredstvo_prosmotra_fotografiy_windows_2015-02-11_17_37_06
[uptolike]



Солона червона риба, ніжна, ароматна, пікантна, може бути прекрасною закускою, начинкою або самостійним блюдом. З-за економічної кризи ціни на рибку дуже підскочили, тому багато господинь задумалися про те, як смачно засолити червону рибу самостійно, щоб вона вийшла не гірше фінської або норвезької. Перевага домашньої засолювання полягає в тому, що у вашому делікатес немає консервантів і барвників, а кількість солі можна брати за смаком — все-таки найчастіше магазинна риба занадто пересолена. І найголовніше — засолювання дозволяє замаскувати несвіжу рибу, чим і користуються деякі виробники.

Покроковий фоторецепт засолювання червоної риби в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • 3,7 кг норвезька форель охолоджена
  • 10 ст. ложок сіль велика
  • 5 ст. ложок цукор
  • 1 ст. ложка суміш чотирьох перців горошком або чорний перець
  • 3 лаврових аркуша
  • 1 лимон.

Рецепт засолки

1. Купуємо цілий охолоджену форель або сьомгу. Для початку знімаємо філе. Це зовсім не так складно, як може здатися. Для цього гострим довгим ножем робимо поздовжній розріз вздовж усього хребта, як можна ближче до хребта і хребту. Для зручності ніж необхідно вставляти від голови з черевної порожнини, а не зі спини: так краще різати, видно ребра і лінія хребта. Після робимо поперечний розріз відразу за головою і відокремлюємо верхнє філе.

Как засолить красную рыбу в домашних условиях
солим красную рыбу самостоятельно рецепт

2. Далі піддягаємо ножем хребет і відокремлюємо його від нижній частині філе. Голову і хвіст можна вже відрізати, відкласти окремо з хребтом і обрізками, з них можна зробити вуха. Для засолювання залишаються лише дві половинки філе, які ще необхідно обробити.

как засолить семгу в домашних условиях
как засолить форель в домашних условиях

3. Акуратно зрізаємо ребра з плівкою, щоб як можна менше захопити м’яса. Зрізані ребра також додаємо в суповий набір. Потім проводимо пальцями по філе, намацуємо стирчать кісточки вздовж всієї середньої частини філе і видаляємо їх щипчиками. Це просто і не довго, але хто не хоче возитися, можна не видаляти. Все, тепер у нас є дві половинки чистого філе, повністю готові до засолюванні. Якщо з обробленням риби зв’язуватися не хочеться, можна купити вже готове філе, але так вийде дорожче.красная рыба рецепт засолки

Как засолить красную рыбу в домашних условиях

4. Приступаємо до засолюванні. Для початку робимо засолочную суміш. Змішуємо сіль з цукром, додаємо крупномолотый перець горошком, краще суміш різних перців, кришимо пальцями кілька лаврових листів і перемішуємо все.

рецепт засолки красной рыбы
Как засолить красную рыбу рецепт

5. На дно підходящої посуду насипати тонкий шар підготовленої для засолювання суміші, укладаємо шар філе шкірою вниз, зверху присипаємо сумішшю, викладаємо по всій поверхні риби тонкі скибочки лимона, присипаємо сіллю. Другу половину філе добре натираємо зсередини засолочной сумішшю і укладаємо на першу половинку, м’ясом вниз. Зверху засипаємо залишками солі і прибираємо в холодильник на 2-3 дні, за цей час риба пускає сік.

как приготовить красную рыбу
рецепт засолки семги
как засолить семгу в домашних условиях
что модно сделать из красной рыбы
Как засолить красную рыбу в домашних условиях
как солить красную рыбу самостоятельно

6. Через 2 дні виймаємо філе, змиваємо залишки суміші і вимочуємо рибу в холодній воді 10-15 хвилин, для того, щоб зрівнялася солоність верхніх і внутрішніх шарів м’яса. Потім сушимо серветкою і даємо рибі просохнути на відкритому повітрі (на це потрібно 40-60 хвилин).

как засолить рыбу дома
рецепт засолки форели в домашних условиях

7. Заключний етап. Відрізаємо черевце і знімаємо шкіру з філе. Для цього розкладаємо філе на рівній поверхні, робимо косий надріз гострим тонким ножем, і, притримуючи одну частину, зрізаємо м’ясо з іншого, щільно притискаючи ніж до поверхні дошки. Також зробити з іншою половинкою.

как засолить красную рыбу дома
Как засолить рыбу в домашних условиях

8. Все. Наша червона риба, засолена в домашніх умовах, готова.

Как засолить красную рыбу
красная рыба фото

Приємного апетиту!


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *