ЖАХ! Чим може зашкодити гречка?

DETAIL_PICTURE_652908_69849760
[uptolike]



Не секрет, що каша з гречаної крупи вважається одним з найбільш корисних страв, які готують своїм дітям турботливі мами. Вітамінний склад каші робить її важливою частиною повноцінного харчування. Вітаміни групи В, Е і РР, а також цинк, залізо, мідь, калій і магній необхідні для роботи серця і нервової системи, і дуже важливі для зростаючого організму. А відносно легка засвоюваність цієї страви дозволяє використовувати кашу для дитячого і дієтичного харчування.

Однак користь каші може обернутися негативними наслідками для здоров’я, особливо для жінок після 40 років і дітей. Виною всьому швидка засвоюваність, за яку цінують цю страву, а також великий вміст заліза і фосфору.

Як показують останні дослідження, надмірне захоплення гречаною крупою можуть бути небезпечні для жіночого та дитячого здоров’я через зниження засвоювання декількох корисних речовин. Ризик розвитку остеопорозу у жінок старше 40-45 років значно збільшується при дотриманні гречаної моно-дієти, яка блокує засвоєння одного з найважливіших мікроелементів для жінок – кальцію.

Чем может навредить гречка?

Виключати гречану кашу з дитячого раціону не варто, але готувати її краще не частіше 4-5 разів на тиждень. Фосфор, що міститься в гречці у великій кількості, також заважає засвоєнню кальцію, утворюючи фосфорнокислий кальцій, який не засвоюється травною системою . Для дітей дефіцит кальцію – це справжня проблема, адже для достатньої мінералізації кісткової системи в цей період зростаючому організму потрібна велика кількість цього мікроелемента.

Для того, щоб отримати максимум користі з улюбленої усіма гречаної каші, необхідно прислухатися до думки експертів-дієтологів, які радять вживати корисну страву в строго визначеному порядку.

Продукти, які багаті кальцієм, необхідно вживати мінімум за 5 годин перед гречаною кашею. Подібний розподіл страв дозволить засвоїтися кальцію, а потім і всіх корисних речовин, що містяться в гречці.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *